Resultaten enquête over de nieuwsbrief

9 januari 2019 - In de nieuwsbrief van 6 december hebben we een enquête geplaatst over onze nieuwsbrief. We willen iedereen bedanken voor het invullen. En we willen ook kort de resultaten delen.

De nieuwsbrief wordt goed ontvangen

90% van de abonnees leest de nieuwsbrief graag tot heel graag. 55% van de lezers vindt dat zij informatie mist wanneer zij de nieuwsbrief niet lezen. En 86% van de lezers vindt dat de nieuwsbrief bijdraagt aan het beeld van de Vereende als expert op verzekeringstechnisch gebied.

Onderwerpen

We hebben gevraagd welke onderwerpen van de nieuwsbrief het meest interessant zijn. Men kon maximaal 3 onderwerpen invullen. De onderstaande onderwerpen werden het meest genoemd. 

Meest interessante onderwerpen percentage
Achtergrondartikelen voor assurantieadviseurs 71%
Nieuws over nieuwe producten/productinformatie 55%
Achtergrondartikelen over Waarborgfonds Motorverkeer 50%
Winnaar Feit of Fabel (geschreven door Specialisten Verzekeringstechniek) 34%
Achtergrondartikelen over het Nederlands Bureau 18%

De top 3 van meest interessante onderwerpen is hetzelfde als vorig jaar. In 2018 hebben we Feit of Fabel naast de Poll geïntroduceerd. De Feit of Fabel wordt veel vaker genoemd dan de poll (3%).  Daarnaast scoren artikelen over het Waarborgfonds en het Nederlands Bureau erg hoog, ondanks dat dit wat verder afstaat van de dagelijkse praktijk van assurantieadviseurs. Dit zien we ook terug in de lezersaantallen.

Frequentie

Het merendeel is (71%) is tevreden met de huidige frequentie. 8% wil de nieuwsbrief wekelijks ontvangen en 21% maandelijks.

Abonnees

Tweederde van onze abonnees is assurantieadviseur. De rest is verdeeld over verzekeraars, makelaars, overheid en overig.

Rapportcijfer

De nieuwsbrief krijgt een score van 8,0. Vorig jaar was dit een 7.9. Dit is natuurlijk een prachtige score waar we erg blij mee zijn. We kijken er naar uit om ook in 2019 weer tweewekelijks een aansprekende nieuwsbrief uit te sturen.

Suggesties

Heeft u suggesties hoe wij onze nieuwsbrief kunnen verbeteren? Of heeft u onderwerpen die u graag wilt terug zien in de nieuwsbrief? U kunt deze mailen naar [email protected]. We horen graag van u.